Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Εγκρίθηκε πρόγραμμα 360.000 ευρώ για τη στήριξη της μελισσοκομίας

Επιτήρηση απωλειών στις αποικίες μελισσών

Η Ελλάδα είχε υποβάλει στην ΕΕ τεχνική πρόταση εφαρμογής σχετικού προγράμματος, λόγω του φαινομένου της μεγάλης μείωσης του πληθυσμού των μελισσοσμηνών
Η Ελλάδα είχε υποβάλει στην ΕΕ τεχνική πρόταση εφαρμογής σχετικού προγράμματος, λόγω του φαινομένου της μεγάλης μείωσης του πληθυσμού των μελισσοσμηνών   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
«Πιλοτικό» πρόγραμμα επιτήρησης απωλειών στις αποικίες μελισσών στη χώρα μας από το εφετινό φθινόπωρο έως το καλοκαίρι του 2013, συνολικού ύψους 360.000 ευρώ, τίθεται άμεσα σε εφαρμογή, έπειτα και από την υπογραφή της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

«Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας συμμετέχει ενεργά σε μία φιλόδοξη και καινοτόμο πρωτοβουλία της ΕΕ σχετικά με το αντικείμενο της υγείας των μελισσών», δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος, σημειώνοντας πως η στήριξη της μελισσοκομίας είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου.

Η χώρα μας είχε υποβάλει στην ΕΕ τεχνική πρόταση εφαρμογής σχετικού προγράμματος, λόγω του φαινομένου της μεγάλης μείωσης του πληθυσμού των μελισσοσμηνών.

Πρόταση που εγκρίθηκε και προβλέπει χρηματοδότηση ύψους 110.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος του προγράμματος ενδέχεται να φτάσει τις 360.000 ευρώ.

Μεταξύ των βασικών στόχων του προγράμματος είναι ο προσδιορισμός των πραγματικών ποσοστών θνησιμότητας και νοσηρότητας στις αποικίες των μελισσών στα ελληνικά μελισσοκομεία και διερεύνηση των παραγόντων που συμβάλλουν στο φαινόμενο των απωλειών στις αποικίες των μελισσών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: